SiLiCON, το κέντρο για τους επαγγελματίες της Κέρκυρας.
23 Φεβ 2023

SiLiCON, το νέο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης στην Κέρκυρα.

SiLiCON Κέρκυρα

Η Δια Βίου Μάθηση αποτελεί από το 2000 πυλώνα ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ αποτελεί θέμα συζήτησης για την Ελλάδα εδώ και μια δεκαετία.

Στην Κέρκυρα, η SiLiCON κάνει πράξη όσα σημαίνει η Δια Βίου Μάθηση, θέτοντας στόχους προσαρμοσμένους στις ανάγκες των Κερκυραίων.

Διαβάστε πώς δημιουργήσαμε τη SiLiCON και γιατί θέλουμε να γνωριστούμε μαζί σας!

 

Λίγα λόγια για τη Δια Βίου Μάθηση και τη δημιουργία της SiLiCON.

SiLiCON Κέρκυρα

 

Τον Μάρτιο του 2000, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στη Λισσαβόνα έθεσε ως στόχο για την Ευρωπαϊκή Ένωση να καταστεί «η πιο ανταγωνιστική και δυναμική οικονομία της γνώσης στον κόσμο, ικανή για βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη με περισσότερες και καλύτερες θέσεις εργασίας και με μεγαλύτερη κοινωνική συνοχή» έως το 2010  .

Το 2023, ένα από τα βασικά εργαλεία υλοποίησης του μέγιστου αυτού στόχου σε κάθε γωνιά της Ευρώπης, είναι τα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης.

Η έκφραση «δια βίου» δηλώνει την ισόβια και διαρκή επιδίωξη της εκπαίδευσης με στόχο, ο οποίος υπερβαίνει τον  χώρο και τον χρόνο!

Στόχος της Δια Βίου Μάθησης είναι η συμμετοχή των πολιτών στα δρώμενα της παγκοσμιοποιημένης κοινωνίας, η κοινωνική κινητικότητα και φυσικά η διεκδίκηση καλύτερων θέσεων εργασίας και οικονομικών απολαβών.

Στην Κέρκυρα, ένα νησί που διαχρονικά αποτελεί κόμβο ανθρώπινης κινητικότητας και δραστηριοτήτων, συνειδητοποιώντας τη χρησιμότητα ενός Κέντρου Δια Βίου Μάθησης στην καρδιά της πόλης, δημιουργήσαμε τη SiLiCON.

Σχεδιάσαμε τη SiLiCON με το πάθος των ανθρώπων που αγαπούν την εργασία, την παραγωγικότητα και τη δημιουργικότητα. 

Ερευνήσαμε τις ανάγκες των επαγγελματιών της Κέρκυρας.

Βεβαιωθήκαμε για τη σημασία που έχει για εκείνους ένα Κέντρο Δια Βίου Μάθησης στην πόλη μας.

Και το υλοποιήσαμε!

Η SiLiCON είναι γεγονός και είναι ήδη ένα trend στην Κέρκυρα!

Το 2023 ξεκίνησε με έναν πολύ δυνατό κύκλο σεμιναρίων, τα οποία παρακολούθησαν δεκάδες επαγγελματίες της Κέρκυρας.

Μπορείτε να δείτε τους εισηγητές και τα σεμινάρια εδώ.

Επίσης, στα Social Media της SiliCON, στο Facebook  και στο Instagram μπορείτε να δείτε φωτογραφίες και δημοσιεύσεις από την όμορφη ατμόσφαιρα που κάθε φορά δημιουργείται στα σεμινάρια!

 

Οι στόχοι της SiLiCON για κάθε επαγγελματία στην Κέρκυρα.

SiLiCON Κέρκυρα

Στην εκπνοή της υγειονομικής κρίσης εξαιτίας του Covid-19,  επιλέξαμε πολύ συνειδητά η SiLiCON να αποτελέσει ένα κέντρο συνάντησης ανθρώπων που επιθυμούν και προσπαθούν να γίνουν καλύτεροι επαγγελματίες μέσω της συμμετοχής σε δια ζώσης σεμινάρια και workshops.

Η επιλογή των εκπαιδευτών για κάθε σεμινάριο γίνεται με πολύ αυστηρά κριτήρια. Έτσι, στην SiLiCON ήδη καταφθάνουν άνθρωποι με πολύ ισχυρά βιογραφικά οι οποίοι γίνονται μέντορες για πολλούς από τους συμμετέχοντες στα σεμινάρια.

Δημιουργώντας τη SiLiCON οι στόχοι που τέθηκαν ήταν εξαρχής στόχοι που υπηρετούν το κοινωνικό σύνολο μέσα από τη γνώση, την ανάπτυξη και την εξέλιξη των ανθρώπων και των επιχειρήσεων.

Η SiLiCON στοχεύει:

  • Να προσφέρει στους επαγγελματίες τις γνώσεις και την προσωπική ανάπτυξη ώστε να αισθάνονται αυτοπεποίθηση  να συμμετέχουν στα εργασιακά και κοινωνικά δρώμενα της Κέρκυρας αλλά και έξω από αυτήν.

 

  • Να ενδυναμώσει τους ανθρώπους που την εμπιστεύονται ώστε να επιλέγουν ελεύθερα τον τόπο στον οποίο θα ζήσουν και θα δραστηριοποιηθούν επαγγελματικά, διευρύνοντας τους ορίζοντές τους.

 

  • Να ενισχύσει τους επαγγελματίες που την εμπιστεύονται με δεξιότητες, επικαιροποιημένες γνώσεις, σύγχρονα εργαλεία και μεθόδους για καλύτερες θέσεις εργασίας, βελτιωμένη απόδοση, και συμβολή στην εξέλιξη και τον εκσυγχρονισμό των τοπικών επιχειρήσεων!

 

  • Επιπλέον στόχοι της SiLiCON είναι η διασύνδεση των επαγγελματιών μεταξύ τους και η στελέχωση των τοπικών επιχειρήσεων με τους κατάλληλους επαγγελματίες αλλά και η εύρεση της κατάλληλης εργασίας στους επαγγελματίες αντίστοιχα.

 

 

Το σήμερα, το αύριο και το Δια Βίου!

Η γνώση που  προσφέρει η SiLiCON στους επαγγελματίες που παρακολουθούν τα σεμινάρια συμβάλει με συνέπεια στη βελτίωση του επαγγελματικού τοπίου της Κέρκυρας με τρόπο δημιουργικό, γεμάτο έμπνευση και περιεχόμενο.

Τόσο η συμμετοχή των Κερκυραίων όσο και τα σεμινάρια που ήδη προγραμματίζουμε, μας ενθουσιάζουν.

Δεν υπάρχει όμως τίποτα πιο χρήσιμο και εποικοδομητικό από τις δικές σας ιδέες, προτάσεις και προβληματισμούς!

Θέλουμε να ακούσουμε τις ανάγκες σας σε νέα πεδία γνώσης και θέλουμε να σας τα προσφέρουμε, επιλέγοντας πάντα τους καλύτερους εισηγητές κάθε κλάδου στην Ελλάδα.

Με αυτόν τον τρόπο θα υπηρετήσουμε τον στόχο της SiLiCON δια βίου, δηλαδή για πάντα! Προσφέροντας σεμινάρια που θα είναι ωφέλιμα για εσάς στην επαγγελματική σας ζωή στο παρόν και το μέλλον!

Είμαστε εδώ για να σας ακούσουμε και να μας ακούσετε, για να υλοποιήσουμε μαζί το όραμα  που έθεσε η Ε.Ε. στη Λισαβόνα το 2000 και για να υπηρετήσουμε με συνέπεια τον στόχο της Δια Βίου Μάθησης στην Κέρκυρα. Πιστεύουμε ότι το νησί και η πόλη μας έχει όλες τις δυνατότητες και όλες τις προοπτικές για σταθερή, σύγχρονη ανάπτυξη. Και κυρίως έχει τους ανθρώπους που θα στηρίξουν αυτήν την ανάπτυξη, δηλαδή εσάς!

Βρισκόμαστε στην καρδιά της πόλης και ανυπομονούμε να σας γνωρίσουμε και να σας ακούσουμε!

Επικοινωνήστε μαζί μας στο Τ: 2661141357 ή επισκεφθείτε μας καθημερινά στην Ι. Πολυλά 11 (περιοχή τένις)από τις 09:00 έως τις 15:00.