Sketch blogging και Ευ ζην • SILICON | Κέρκυρα
από 20 Απριλίου 2024 έναρξη τμημάτων

Sketch blogging και Ευ ζην

Απευθύνεται σε

Το κοινό που θα επωφελούνταν από μια τέτοια σεμιναριακή διαδικασία είναι εξαιρετικά ευρύ καθώς πρόκειται για οποιονδήποτε αντιμετωπίζει ένα τέλμα σχετικό με τη δημιουργικότητα του,  καθώς προωθεί την οπτικοποίηση της αντιληπτικής πληροφορίας, βελτιώνει τη μνήμη, κατευνάζει το νευρικό σύστημα που βάλλεται από το στρες, “κεφαλαιοποιεί” τρόπον τινά το νεκρό χρόνο, ενώ βελτιώνει την αυτοσυγκέντρωση. Όλα αυτά βελτιστοποιούν την εργασιακή απόδοση του ατόμου και το συνολικό well being του ενώ μπορούν να του δώσουν ιδέες που δεν φανταζόταν πριν αφού ως γνωστόν αυτή είναι η επίδραση του σχεδίου και της τέχνης γενικότερα: αλλάζουν τον τρόπο που βλέπουμε τον κόσμο μεγιστοποιώντας την απόλαυση νοηματοδοτώντας την καθημερινότητα.

Θεματολογία

Στον ταχέως εξελισσόμενο, τεχνολογικά καθοδηγούμενο κόσμο μας, είναι εύκολο να χάσουμε την επαφή με τη δημιουργικότητά μας και να νιώθουμε καταβεβλημένοι από την καθημερινότητα. Τι θα γινόταν όμως αν υπήρχε ένας απλός, προσιτός τρόπος να αξιοποιήσετε τον εσωτερικό σας καλλιτέχνη, να βρείτε νέο νόημα στην καθημερινότητά σας και να ενισχύσετε τη συνολική σας ευεξία;

Ο κόσμος του sketch blogging, είναι μια δημιουργική διέξοδος που συνδυάζει τη χαρά του σκίτσου με τη δύναμη να μοιράζεστε την οπτική σας μέσω του γραπτού λόγου. Σε αυτό τον ιδιαίτερο σεμιναριακό κύκλο, θα ανακαλύψετε πώς να αξιοποιήσετε τη μεταμορφωτική δύναμη του sketch blogging για να αναζωπυρώσετε τη δημιουργικότητά σας και να απελευθερώσετε τα κρυμμένα καλλιτεχνικά σας ταλέντα, ανακαλύπτοντας εκ νέου τη χαρά της έκφρασης μέσω του σκίτσου. Επίσης μπορείτε να εμβαθύνετε στην αναλυτική ικανότητα αντίληψης της πραγματικότητας και την σχεσιακότητα μαζί της. Πολύ συχνά αποκοπτόμαστε από τη συνειδησιακή μας ροή μέσα από την ένταση της καθημερινότητας  και η μέθοδος της καταγραφής μπορεί να παρουσιάσει μιαν εξελιγμένη επανασύνδεση. Με αυτό τον τρόπο ενισχύετε  την ενσυνειδητότητα του εαυτού σας και μαθαίνετε να εστιάζετε την προσοχή σας στην παρούσα στιγμή, συμμετέχοντας σε πρακτικές προσεκτικής σχεδίασης.

Ένα άλλο όφελος είναι η όξυνση των ικανοτήτων σας στην παρατήρηση. Εκπαιδεύετε το μυαλό σας να βλέπει τον κόσμο με φρέσκα μάτια και να εκτιμά τις λεπτομέρειες που συχνά περνούν απαρατήρητες.

Μέσα από αυτές τις εμπειρίες βρίσκετε νέο νόημα στην καθημερινή ζωή. Μετατρέπετε τις συνηθισμένες στιγμές σε εξαιρετικές εμπειρίες μέσα από το φακό του sketchbook και του blog σας. Η ενίσχυση της ευημερίας σας είναι δεδομένη καθώς ζείτε τα θεραπευτικά οφέλη της δημιουργικότητας, της ενσυνειδητότητας και της αυτοέκφρασης  μέσα από ένα ταξίδι στη δημιουργική αυτογνωσία μέσα από το  αγκάλιασμα της μεταμορφωτικής δύναμης του ημερολογιακής σκιτσογραφίας.

Τα μαθήματα (6 δίωρες συναντήσεις) θα περιλαμβάνουν σχέδιο, θεωρία χρώματος, θεωρία τέχνης, γραφιστικής και λοιπών εφαρμοσμένων τεχνών, μελέτη περιπτώσεων, αισθητικές ενότητες κ.α.

Εισηγητής


Η Μαρίλυ Αργυροκαστρίτη γεννήθηκε στην Κέρκυρα. Είναι απόφοιτη της Ακαδημίας Καλών Τεχνών της Μπρέρα (Μιλάνο) και κάτοχος διδακτορικού τίτλου με αντικείμενο την Ταυτότητα και το Σώμα στη διαδικτυακή τέχνη. Έχει υπάρξει εκδότρια του περιοδικού μικροιστορίας ΕΧΙΤ στην Κέρκυρα και γραμματέας της κιν/φικής λέσχης Μετείκασμα ενώ έχει αρθρογραφήσει κατά καιρούς σε εφημερίδες και περιοδικά σχετικά με ζητήματα Τέχνης. Ασχολείται με τη θεωρία και πρακτική των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και είναι υπεύθυνη social media του ΤΗΧΕΙ. Δίδαξε Σχέδιο/Ζωγραφική στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση από το 2002 (συμπεριλαμβανομένων ΙΕΚ, ΕΠΑΣ όπου δίδαξε Εφαρμοσμένες Τέχνες) και στην τριτοβάθμια από το 2005. Είναι μέλος ΕΕΠ του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας (ΤΗΧΕΙ) του Ιονίου Πανεπιστημίου με γνωστικό αντικείμενο το Σχέδιο και τη Ζωγραφική ενώ στη βάση της έρευνας της έχει διδάξει και εξακολουθεί να διδάσκει Γραφιστική, Φιλοσοφία των Μέσων και Διαδικτυακή Επικοινωνία στο ίδιο Τμήμα.

δηλωστε συμμετοχη
Μαρίλυ Αργυροκαστρίτη
από 20 Απριλίου 2024 έναρξη τμημάτων
19:00 - 21:00
120 ευρώ (συνολικό κόστος του κύκλου - 6 δίωρες συναντήσεις)

δηλώστε συμμετοχή

Sketch blogging και Ευ ζην
    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.