Απευθύνεται σε
Κάθε επιχείρηση που ασχολείται με τρόφιμα που παράγουν, επεξεργάζονται, αποθηκεύουν, μεταφέρουν, διακινούν τρόφιμα ή ασχολούνται με το λιανικό εμπόριο, τη διάθεση τροφίμων, τη μαζική εστίαση και ζαχαροπλαστική ή είναι εργαστήρια παραγωγής ή μεταποίησης τροφίμων, χρειάζεται να διαθέτει εκπαιδευμένο Προσωπικό στην Υγιεινή και Ασφάλεια Τροφίμων, σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση 14708/17-08-2007 (ΦΕΚ Β’ 1616) που οδηγεί σε πιστοποίηση μέσω του ΕΦΕΤ.
Θεματολογία
Εκπαίδευση και κατάρτιση του προσωπικού των επιχειρήσεων τροφίμων (Επίπεδο 1) ΕΦΕΤ σύμφωνα με την YA 14708/10-08-2007
Το σεμινάριο έχει διάρκεια 8 – 10 ωρών και πραγματοποιείται είτε με την μέθοδο της εξ’ αποστάσεως κατάρτισης είτε με φυσική παρουσία . Οι ώρες επαρκούν για την επιτυχή συμμετοχή σας στις εξετάσεις πιστοποίησης. Η διδακτέα ύλη καθώς και οι εκπαιδευτές είναι εγκεκριμένα από τον Ενιαίο Φορέα Ελέγχου Τροφίμων – ΕΦΕΤ.
Σκοπός του σεμιναρίου είναι η διασφάλιση της ποιότητας, την παραγωγή ασφαλών προϊόντων και την προστασία του καταναλωτή .
Οι εκπαιδευτικές διδακτικές ενότητες είναι:
- Εισαγωγή στη ασφάλεια τροφίμων
- Μικροοργανισμοί και χαρακτηριστικά αυτών
- Τροφοδηλητηριάσεις και η παρεμπόδιση τους
- Ατομική υγιεινή και συμπεριφορά του χειριστή τροφίμων
- Εργασιακό περιβάλλον
- Πρακτικές καθαρισμού
- Κοινά μιάσματα και έλεγχος αυτών
- Νομοθεσία υγιεινής τροφίμων
Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου σας έχετε το δικαίωμα συμμέτοχης στις εξετάσεις του ΕΦΕΤ οι οποίες πραγματοποιούνται εξ΄ αποστάσεως . Η εκπαίδευση και η πιστοποίηση εποπτεύεται από ΕΦΕΤ . Από την διαδικασία της επιμόρφωσης εξαιρείται το προσωπικό το οποίο διαθέτει έγκυρο τίτλο σπουδών ή πιστοποιητικό ή αποδεικτικό παρακολούθησης προγράμματος εκπαίδευσης ή κατάρτισης, από το οποίο να προκύπτει σαφώς ότι ο εργαζόμενος είναι επαρκώς καταρτισμένος σε θέματα υγιεινής και ασφάλειας ή άλλου καταλλήλου κατά περίπτωση τομέα των τροφίμων.
Η εκπαίδευση και η πιστοποίηση εποπτεύεται από ΕΦΕΤ .
Από την διαδικασία της επιμόρφωσης εξαιρείται το προσωπικό το οποίο διαθέτει έγκυρο τίτλο σπουδών ή πιστοποιητικό ή αποδεικτικό παρακολούθησης προγράμματος εκπαίδευσης ή κατάρτισης, από το οποίο να προκύπτει σαφώς ότι ο εργαζόμενος είναι επαρκώς καταρτισμένος σε θέματα υγιεινής και ασφάλειας ή άλλου καταλλήλου κατά περίπτωση τομέα των τροφίμων.