Η SiLICON Urban Ecosystem στο 9ο Διεθνές Συνέδριο για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας • SILICON | Κέρκυρα
11 Δεκ 2023

Η SiLICON Urban Ecosystem στο 9ο Διεθνές Συνέδριο για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας

Η SiLICON urban ecosystem συμμετείχε με επιτυχία στο 9ο διεθνές συνέδριο για την προώθηση της εκπαιδευτικής καινοτομίας το οποίο έλαβε χώρα στη Λάρισα από τις 20 έως τις 22 Οκτωβρίου 2023. Το Συνέδριο διοργανώθηκε από την  Επιστημονική Ένωση για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας (Ε.Ε.Π.Ε.Κ.) σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, το Ε.Κ.Π.Α., το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, το Πανεπιστήμιο Πατρών και το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδας.

Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της Πρεσβείας των Η.Π.Α. στην Ελλάδα, του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας - Γαλλική Πρεσβεία στην Ελλάδα, της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών, της Πανελλήνιας Ένωσης Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής ν. Λάρισας, της Περιφερειακής Διεύθυνσης Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας και του Σύλλογου καθηγητών Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας Ν. Λάρισας.

Συνδιοργάνωση: Περιφέρεια Θεσσαλίας και Δήμος Λαρισαίων.

Υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού (αρ. πρωτ. 13107/ΓΔ4/03-02-2023)

 

Το Συνέδριο υλοποιήθηκε με υβριδικό τρόπο και είχαν τη δυνατότητα να το παρακολουθήσουν περισσότεροι από 10.000 σύνεδροι, συμμετείχαν 42 προσκεκλημένοι ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό και παρουσιάστηκαν 650 εργασίες. Η SiLICON εκπροσωπήθηκε στις εργασίες του συνεδρίου από τον διευθυντή σπουδών κ. Άγγελο Κωσταρά, ο οποίος παρέθεσε προσκεκλημένη ομιλία με τίτλο «Καινοτομία και Βιώσιμη Ανάπτυξη σε ένα Σύγχρονο Εκπαιδευτικό Περιβάλλον», συμμετείχε σε προεδρείο αλλά και στη συγγραφή εισήγησης με τίτλο “Drama in Education: A holistic approach with drama techniques”. Η παρουσία της SiLICON στο εν λόγω συνέδριο εδραιώνει τόσο τη σχέση της με την εκπαιδευτική καινοτομία όσο και με τη διαρκή προσπάθεια επικαιροποίησης της γνώσης και των σύγχρονων διεθνών τάσεων στον τομέα της εκπαίδευσης. Παράλληλα, αποτέλεσε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να αναδείξει τόσο την κουλτούρα της εταιρείας όσο και τις εκπαιδευτικές και άλλες υπηρεσίες υψηλής ποιότητας που παρέχει καθώς και περαιτέρω δικτύωσης. Αποδεικνύοντας στην πράξη ότι η συμμετοχή στα επιστημονικά δρώμενα γύρω από την εκπαίδευση αποτελεί προτεραιότητα ώστε να παρακολουθεί στενά τις σύγχρονες διεθνείς διδακτικές προσεγγίσεις και πρότυπα. Η SiLICON urban ecosystem είναι ένας οργανισμός ο οποίος διαρκώς εξελίσσεται, προσαρμόζεται στις εξελίξεις καθώς πρωτοπορεί αφήνοντας το αποτύπωμά του στην κοινωνία.